Auto verkopen met gebroken distributieriem

auto verkopen
Auto verkopen via internet
maart 12, 2018
Show all

Auto verkopen met gebroken distributieriem

distributieriem gebroken

Wil je jouw auto verkopen met een gebroken distributieriem? Ga dan naar GratisMijnAutoVerkopen.NL ! Hier krijg je namelijk de beste prijs voor je auto terug. Meer dan 5.000 erkende autobedrijven zijn hierbij aangesloten en je ontvangt binnen 24 uur een gegarandeerd goed bod, geheel gratis en vrijblijvend. Verkopen kan direct, mits je natuurlijk akkoord gaat.

distributie

 

Wat doet een distributieriem

De distributieriem zorgt ervoor dat de kleppen in het motorblok open en dicht gaan. De kleppen hebben een belangrijke functie want deze openen en sluiten de brandstoftoevoer en de uitlaat-uitvoer van en naar de cilinder. De zuigers zijn continu in beweging net als de kleppen. Wanneer de zuiger naar beneden beweegt dan gaat er een klep open. Dit is de inlaatklep die de brandstof binnenlaat. De klep moet weer sluiten wanneer de zuiger omhoog beweegt. Wanneer de distributieriem kapot gaat (breekt) dan blijft de klep openstaan en stoot de zuiger de klep kapot. De meeste motorblokken hebben 4 kleppen per cilinder. Heb je een 4-cilinder, dan zijn er 16 kleppen aanwezig. Wanneer het motorblok draait en de riem knapt, dan worden er vaak meerdere kleppen beschadigd. De werking van de motor stopt dan per direct. Starten of rijden is dan niet meer mogelijk.

nokkenas distributie kleppen

 

Gebroken distributieriem voorkomen

kapotte distributieriemDoor de riem op tijd te vervangen kun je voorkomen dat hij breekt. In welke staat de riem verkeert is nooit zichtbaar. Alleen met vervangen weet je zeker dat de riem voorlopig in orde is. Wanneer de distributieriem wordt vervangen, dan wordt meteen de waterpomp gecontroleerd samen met de spanrollen. Wanneer een van deze onderdelen niet soepel in beweging te krijgen zijn, dan wordt geadviseerd om deze meteen te vervangen. Een kapotte waterpomp kan immers ook de riem onnodig doen slijten waardoor de kans op breken toeneemt.

 

Een losgehaald betekent vervangen

De distributieriem wordt nooit losgehaald en weer teruggeplaatst. De kans op breken kan hierdoor namelijk toenemen. Raakt de waterpomp op een later moment defect, wat zich vaak uit in een lekkage, dan moet de riem losgehaald worden, en dus ook worden vervangen, samen met de waterpomp.

 

Wat kost het vervangen van een riem

De prijs van een distributieriem vervangen scheelt per automerk en autotype. Bij de ene Peugeot zou het bijvoorbeeld 400 euro kosten en bij de andere 800 euro. Vaak zijn de kosten bij een wat grotere auto met een grotere motor wat hoger. Dit heeft er mede mee te maken dat er meer arbeidsuren nodig zijn voor de klus. De onderdelen zijn vaak ongeveer even duur.

 

Wat kost de schade

Wanneer de distributieriem breekt, dan heb je vrijwel zeker motorschade. Deze motorschade kost vaak meer dan 1000 euro om te herstellen. Eerst moet er binnenin de motor gekeken worden wat er allemaal stuk is geraakt. Ook hier gaan al kosten inzitten. Gemiddeld kost motorschade tussen de 1600 en 2500 euro.

 

Een auto verkopen met een gebroken riem

Particulier je auto verkopen met een gebroken riem is vaak erg lastig, maar via een autoveiling zoals GratisMijnAutoVerkopen zeker niet. Je kunt namelijk binnen 1 dag je auto verkopen met een gebroken distributieriem voor een goede prijs. Bovendien wordt de auto bij je thuis of op de plek waar hij kapot is gegaan opgehaald. Je bent meteen dus van het probleem af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *